Apple-expert: Därför ska du inte tvångsavsluta appar på din iPhone

Vi veet, det är så skönt att dubbelklicka på hemknappen och skicka iväg alla appar uppåt. Men det är inte alls bra att göra det.

Apple-experten John Gruber hävdar i ett blogginlägg som heter ”Public Service Announcement” att man verkligen inte borde tvångsavsluta appar på sin iPhone, för att det ”är inte så iOS fungerar”, skriver Cosmopolitan.

”iOS systemet är designat så att ingen av alla motiveringar för att tvångsavsluta är sanna. Appar i bakgrunden är effektivt ”frusna”, och är väldigt begränsade i vad de kan göra i bakgrunden och öppnar upp det RAM-minne du använder. iOS är riktigt, riktigt bra på det här”, skriver Gruber och fortsätter:

”Det är så bra på det här att ”tina upp” en frusen app tar upp mycket mindre energi än att starta om en app som har tvångsavslutats. Det är inte bara så att det inte hjälper att tvångsavsluta sina appar, det skadar. Ditt batteri kommer bli sämre och det kommer ta mycket längre tid att byta mellan appar om du tvångsavslutar apparna i bakgrunden.”

Jaha, antar att det bara är att börja leva med en telefon med en massa appar igång.

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumererar på VeckoRevyn. Kolla in hur du får den bästa glowiga looken med produkterna här:

Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

ecommerce_700x350_Mineralsmink

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss

NUVARANDE Apple-expert: Därför ska du inte tvångsavsluta appar på din iPhone
NÄSTA 5 tecken på att du sover alldeles för mycket