Så tar du hand om din hy på vintern – guide för dig med torr, fet eller kombinerad hy

Vintern med sina minusgrader och kalla vindar kan vara förödande för hyn. Hur ska man egentligen ta hand om hyn under vintern? Vi guidar dig!

 1. För dig med torr hy

  Personer med torr hy är extra utsatta under vinterhalvåret. Torra fläckar, flagiga partier och stramhet är inte ovanligt, men det går att förebygga och mildra.

  Rengöring: Satsa på en rengöring som inte löddrar, så minskar du risken för att torka ut huden ytterligare. En olje- eller krämrengöring kan vara rätt väg att gå under vintern.

  Återfuktning: Använd en ansiktscreme som inte bara återfuktar, utan även kapslar in fukten och fettet. Hyaluronsyra är en ingrediens att hålla utkik efter. Det är en molekyl som finns naturligt i kroppen och som kan bära enormt mycket vatten. Våga också testa att använda återfuktande och fettande oljor, framförallt på natten. Din hy kommer tacka dig!

 2. För dig med fet hy

  Oljig och fet hy kan också drabbas av lite torrhet under vintern. Det finns en poäng i att investera i lite andra produkter än de man brukar ha under sommarhalvåret!

  Rengöring: Att byta ut rengöringen är inte ett måste. Men om du inte redan använder en rengöring med AHA-syra så kan det vara dags att investera i en sådan. AHA-syra hjälper till att bevara fukt, men ser också till att exfoliera huden och ta bort döda hudceller.

  Återfuktning: Använd en ansiktscreme utan olja och som inte täpper till porerna. På natten kan ett fuktgivande serum vara bra att lägga!

 3. För dig med kombinerad hy

  Rengöring: Hur mycket du än älskar din löddrande rengöring är det dags att säga hejdå till den. Risken att den torkar ut de torrare partierna i ansiktet är för stor. Satsa under vintern istället på en olje- eller lotionbaserad rengöring och ett återfuktande ansiktsvatten.

  Återfuktning: Satsa på en ansiktscreme som är tjockare än den du brukar ha, men gärna fri från olja. Krämen får gärna ha egenskaper som gör att den lägger sig som ett skydd på huden och kapslar in fukt.

Artikeln innehåller köplänkar.

NUVARANDE Så tar du hand om din hy på vintern – guide för dig med torr, fet eller kombinerad hy
NÄSTA Denna julreklam om världens gulligaste morfar lämnar inget öga torrt – du måste se den! ♥