Bästa hårtipsen – så räddar du ett torrt och slitet sommarhår

Sol och bad kan slita rejält på ditt hår. Här är skönhetstipsen och beautyknepen som får ett torrt hår med slitna hårtoppar att bli återfuktat och glansigt igen!

Så räddar du ett torrt hår: Låt håret vila

Så får du ett torrt och slitet hår att bli mjukt och glansigt - bästa tipsen

Många av oss fönar, lockar, plattångar och sprayar som om det inte fanns en morgondag under nästan hela håret. Varför inte försöka ta några veckor där du låter håret vila från dessa slitsamma procedurer?


Så får du glans i ett livlöst hår: Djuprengör

Efter en vistelse utomlands eller om du har en egen brunn kan du behöva rensa bort koppar, järn, kol och mineralavlagringar från håret som kan göra det mindre följsamt och dessutom missfärgat. Att rengöra håret på djupet är ofta ett måste efter semestern om du inte gjort det kontinuerligt under tiden.

Bäst i test mot livlöst hår:

Redken Hair cleansing cream, rensar bort rubbet och gör håret mjukt igen. Du kan fortsätta använda schampot en gång i veckan året runt för att göra håret helt rent från stylingrester med jämna mellanrum.


Så räddar du torra hårtoppar: Återfukta håret

Trots att vi gjort vad vi kan för att hålla håret i bra kondition under semestern är det med största sannolikhet i behov av lite extra TLC (tender loving care) efter några intensiva semesterveckor.

Bäst i test mot torrt hår:

Torrt och slitet hår? Här är bästa tipsen till hur du får glans och volym igen!

Kérastase Nutritive Crème magistrale, är en intensivt återfuktande och närande leave-in balm för de allra torraste längderna.

Av: Lisen Sundberg.

Den här artikeln innehåller köplänkar.

NUVARANDE Bästa hårtipsen – så räddar du ett torrt och slitet sommarhår
NÄSTA 9 stadier alla går igenom inför skolstarten