8 skönhetsmissar ALLA gör på sommaren – och hur du undviker dem

Sommaren är den årstid då vi vill, men kanske inte riktigt orkar, vara våra allra snyggaste jag. När inte orken finns är det extra viktigt att undvika de klassiska fel som vi alla gör. Här är 8 missar vi gör på sommaren – och hur man undviker dem:

 1. Att inte använda solskydd

  Att använda skolskydd är viktigt för hela kroppen. Men ur ett skönhetsperspektiv blir det extra viktigt för ansiktet. Slipp röd näsa och flagnande bränna genom att regelbundet smörja in dig (ja, även om du är i skuggan!)

 2. Att inte skrubba huden

  Skrubba ALLTID huden innan du ska på solsemester eller innan du applicerar brun utan sol, annars blir inte den gyllenbruna brännan särskilt långvarig!

 3. Att bli orange av brun utan sol

  Var noggrann med vilken bus-produkt du använder: välj en som matchar din naturliga hudfärg, som ger dig en gradvis bränna och applicera med en handske.

 4. Att inte använda primer

  När du svettas och är oljig är risken stor att ditt smink glider runt i ansiktet. För att slippa det bör du använda en primer som håller allt på plats!

 5. Att inte skydda håret

  Det är inte bara din hud som behöver extra kärlek under sommaren, men glöm inte håret! Det behöver skydd både innan och efter solning för att behålla sin lyster.

 6. Att skippa alla flytande sminkprodukter och ersätta dem med puder

  När man känner sig flottig kan det ta emot att dra på sig flytande sminkprodukter, men gör det! Om hela din sminkrutin börjar bestå av puder så kan din look lätt bli kakig. Risken att det blir så ökar när du är i värme en längre tid!

 7. Att inte ha foundation i mörkare ton

  De allra flesta blir något mörkare i hudtonen på sommaren och då är en foundation eller BB-creme i rätt färg ett måste. Vi lovar, det är en värd investering! Om du har svårt att hitta rätt färg så kan du köpa en nyans mörkare och blanda ut den med din vanliga foundation.

 8. Att inte använda vattenfast smink

  Ha vattenfast smink även om du inte ska bada, svett och allergiögon räcker för att ansiktet ska trilla ner i urringningen. Ska du satsa på en enda vattenfast produkt så välj mascara!

Artikeln innehåller köplänkar.

NUVARANDE 8 skönhetsmissar ALLA gör på sommaren – och hur du undviker dem
NÄSTA Annahita Yazdi: ”Det här är smink som killar hatar”