6 misstag du gör när du tar bort smink – och hur du undviker dem

Som alla vet är det sjukt viktigt att rengöra ansiktet morgon och kväll, för att få bort smink och annan smuts som fastnar på vår hud. Men har ni koll på om ni tar bort sminket på rätt sätt? Vi guidar!

1. Använd produkter speciellt framtagna för ögonen.

Okej, steg ett! Sluta använda din vanliga dag- och nattkräm till ögonen. Huden är som tunnast och känsligast på ögonlocken och runt ögonen, ändå smörjer vi in och rengör området på samma sätt som resten av ansiktet. Gå och köp en kräm som är framtagen specifikt för din känsliga hud runt ögonen asap!

2. Var extra försiktig.

Eftersom att ögonområdet är så pass känsligt är det viktigt att tänka på att man inte kan vara lika hårdhänt mot det som med resten av ansiktet (okej, det är inte bra att vara hårdhänt mot ansiktet alls – men ni fattar vad vi menar). Istället för att använda pek- eller långfingret för att applicera dina ögonkräm, använd istället lillfingret då du inte har lika mycket kraft i det som de andra fingrarna. Dutta också på produkten istället för att gnugga in den, då det kommer att dra i huden mindre.

 

3. Ta bort din makeup på rätt sätt.

Om du gärna gnuggar med din rengöring för att få bort mascara och eyeliner ska du sluta med det genast. Håll istället en pad med din rengöring på ögat i cirka 20-30 sekunder, dra sedan försiktigt paden i samma riktning som dina ögonfransar. Var noga med att inte trycka för hårt när du tar bort sminket. Om din makeup ändå sitter kvar kring ögonen kan du ta rengöring på en tops och lätt svepa med den där sminket hänger sig kvar.

 

4. Skydda huden kring dina ögon med SPF.

Eftersom att den tunnaste huden sitter kring ögonen borde det vara självklart att skydda den mot solen strålar, men det är det inte. Vi är noga med att smörja in panna, näsa och kinder på sommaren, men många glömmer ögonen. Investera i en ögonkräm samt dagkräm som innehåller SPF, som du använder innan du lägger på makeup på morgonen, så skyddar du dig mot solen varje dag. Solens strålar är farliga oavsett om du ligger på stranden i juli eller om du går en promenad i april, glöm inte det!

 

5. Använd kylande produkter mot svullna ögon.

Om dina ögon ofta är svullna när du vaknar är ett tips att ha din ögonkräm i kylskåpet. Även ögonrollers är bra för att få ner svullnaden kring dina ögon då de fungerar som en uppfräschande roll-on på den känsliga huden.

 

6. Undvik att vaxa!

Småhåren under och kring dina bryn är en pain in the ass, vi vet. Men att ta den snabba och enkla vägen genom att vaxa bort dem skadar den tunna huden. Var istället tålmodig med pincetten, eller trådning, då det är snällare mot huden.

 

Artikeln innehåller köplänkar.

NUVARANDE 6 misstag du gör när du tar bort smink – och hur du undviker dem
NÄSTA Trenden du inte får missa: nattlinnet över toppen – här är de bästa köpen just nu