Så får du ut det mesta av din sheetmask

Sheetmask, den koreanska skönhetstrenden fortsätter att dominera och vi älskar dem! Men hur gör man egentligen för att få ut det mesta av sin sheetmask? Vi har svaret som kommer att steppa upp ditt beauty game till max!

Sheetmask har blivit något obligatoriskt i många människors hudvårdsrutin. En snabb recap för dig som inte hängt med: en sheetmask är en gelémask eller fiberduk dränkt i serum och fungerar som en intensiv ansiktsmask. De kommer ursprungligen från Asien och har snabbt växt i popularitet de senaste året. Maskerna finns att köpa nästan överallt i en mängd olika varianter. Det speciella med dessa masker är att själva fiberduken gör att de aktiva ingredienserna tränger in i huden ordentligt, tillskillnad från en vanlig ansiktsmask.

Det finns ytterligare ett knep för att din sheetmask ska nå sin fulla potential. Om du någon gång använt en sheetmask och känt att huden inte absorberat den ordentligt finns det en lösning.

På Reddit.com delar användaren dmcimdc med sig av sitt bästa knep:

– Sitt i ett varmt bad när du har masken på dig. På så vis får både masken och ditt ansikte bada i ångan från badvattnet. När jag tog bort masken efteråt såg min hy tio gånger bättre ut än med den vanliga metoden.

Dr Robin Evans, en styrelsecertifierad hudläkare och dermatologisk kirurg förklarar:

–  Det är kombinationen av värme och fukt från ångan som inte bara öppnar porerna utan också ökar absorptionen av maskingredienserna och slutligen förbättrar resultaten. De flesta hudvårdsprodukter som appliceras på fuktig hud absorberas bättre och blir effektivare.

Så nästa gång du ska applicera din mask, tänd några ljus, läs en bok och koppla av i ett bad. Efter det är din hy redo för allt dagen och kvällen har att erbjuda!

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumererar på VeckoRevyn. Kolla in hur du får den bästa glowiga looken med produkterna här:


Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

ecommerce_700x350_Mineralsmink

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss

NUVARANDE Så får du ut det mesta av din sheetmask
NÄSTA Så får du dina lösögonfransar att hålla lääänge