7 beautyhacks som verkligen gör din skönhetsrutin enklare

När det kommer till skönhet finns det alltid saker att lära sig, och när man precis lärt sig att bemästra den nyaste trenden dyker det upp tio till. Här är sju beauty-hacks som i alla fall kommer lyfta din skönhetsrutin ytterligare några snäpp!

 1. Skapa coola vågor med en mix av stylingprodukter

  Oavsett om du är som jag som har typ världens plattaste hår eller om du bara vill få lite mer definition på dina vågor så är detta ett jättebra knep, som dessutom är enkelt och inte kräver allt för mycket tid.

  1. Fukta ditt hår (inte för torrt, inte för blött – bara fuktigt)
  2. Mixa formande gel och glansgel
  3. Blås ihop mixen i handflatan med en hårtork
  4. Applicera gelen jämnt i håret, snåla inte
  5. Dela upp håret i lika stor sektioner (fyra, fem ungefär – känn efter själv beroende på hårmängd) och tvista upp dem i bullar, föst med hårnålar.

  Vänta sedan på att håret ska sätta sig. Gör något härligt medan du väntar, typ kolla på en serie eller måla naglarna. Sedan är det bara ta ur hårnålarna, skaka ut håret och voilá!

 2. Skapa extra lyster till din foundation

  Om du älskar återfuktad och lystrig hy kan du blanda din foundation med lite nattkräm innan du applicerar den. Också toppen om man har torr hy!

 3. Använd highlighter för att skapa djup utan att behöva contoura

  Ta valfri highlighter och svep på kindbenen i cirkulära rörelser, och i en triangulär form ut mot tinningarna. När kindbenen poppar behövs ingen contouring (om du inte vill, förstås!).

 4. Skapa enkelt en solkysst look

  Applicera lite contourkräm eller färgad dagkräm på ditt ansikte och ner mot halsen (OBS! Inte för mörk!). Svep på transparent puder över, och applicera sedan bronzer på kindben, näsa och haka.

 5. Använd hårspray på rätt sätt

  För att få den finish du vill ha på håret ska du se till att hålla ditt hårspray på rätt avstånd från håret när du applicerar det. Längre ifrån ger en mer flexibel finish och låter dig fortfarande dra fingrarna genom håret utan problem. Om du däremot vill ha en stelare look som verkligen ska hålla ska du hålla hårsprayet närmare, för en backslick wet-look är detta helt perfekt till exempel!

 6. Minska oljan i hyn

  För de som har en väldigt oljig hy är det bra att försöka använda så lite produkter som möjligt. Men, det viktigaste att komma ihåg om man inte vill att ens oljiga hy ska sabba sminket är transparent puder! Applicera rikligt när du känner dig klar med makeupen, och ha med dig blothing papers i väskan under dagen. Blothing papers suger upp all överflödig olja utan att förstöra sminket.

 7. Ha roligt!

  Genom att inte stressa gör man sin kropp en stor tjänst, för många orsaker. Till exempel anpassar sig kroppen faktiskt för att ha roligt regelbundet.

Tack Elite Daily för inspo!

 

Just nu får du ett lyxigt kit från Estelle & Thild när du börjar prenumerera på VeckoRevyn. Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

Följ oss på Instagram för inspiration, skratt,

nyheter och tävlingar!

 

 

NUVARANDE 7 beautyhacks som verkligen gör din skönhetsrutin enklare
NÄSTA Guccis nya kampanj har bara svarta modeller – och det är på tiden