Att ha sex ofta gör dig smartare

Ännu en anledning att älska vetenskap: forskare hävdar att ha sex oftare gör dig smartare! Bra va, eller hur?

Forskare vid University of Oxford och University of Coventry publicerade nyligen en studie som hävdar att ha sex oftare kan göra dig smartare! Denna forskning publicerades i Journal of Gerontology, Serie B: Psychological and Social Sciences. Under denna studie undersöktes 73 deltagare mellan 50 och 83 år.

Resultatet visade att ungefär hälften av de svarande (37) sa att de har sex varje vecka, 26 sa att de har sex varje månad och 10 sa att de aldrig har sex. De personerna som har sex oftast fick bättre resultat på ett test av kognitiva förmågor än de andra samt ett bättre ”verbalt flyt”.

De som har sex är oftare smartare

De som oftare har sex fick också ett bra resultat på visuella tester, även om det inte var jättestor skillnad för minne, språk eller uppmärksamhet. Forskarna är inte helt säkra på exakt varför sex är kopplat till bättre verbala och visuella förmågor. Teorin är att de kan ha att göra med hormoner och dopamin eller oxytocin som frigörs i hjärnan under sex.

Det kan också vara så att ha mer sex bidrar till ett mer aktivt liv generellt, vilket är kopplat till en bättre hjärnfunktion, enligt tidigare forskning. Men glöm inte att detta bara är en liten studie, även om resultatet av endast 73 personer inte kan säga att de har sex minst en gång i veckan, så vad gör det?

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumererar på VeckoRevyn. Kolla in hur du får den bästa glowiga looken med produkterna här:

Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

ecommerce_700x350_Mineralsmink

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss

NUVARANDE Att ha sex ofta gör dig smartare
NÄSTA Studie visar: Kvinnor har det svårare på arbetsintervjuer än män