Solglasögon våren 2016 – så vet du vilken modell som passar dig bäst

Vårsolen har börjat kika fram och det är hög tid att pynta ansiktet med snygga solglasögon. VeckoRevyns Frida Grahn har koll på vilka modeller som passar ditt ansikte och de snyggaste bågarna att lägga vantarna på våren 2016.

Om det är någon accessoar som inte nödvändigtvis behöver kosta skjortan, men som ändå gör stor skillnad så är det solglasögon. Solglasögon finns i alla prisklasser, färger och modeller. Svarta Rayban Wayfarer, Aviators eller Clubmaster är tidlösa klassiker och kan faktiskt vara värda att lägga en slant på. Om solglasögonen ska bäras en längre stund i solljus är det viktigt att glasen skyddar dina ögon mot solen, vilket tyvärr många budgetvarianter inte gör. Håll utkik efter polariserat glas. När det kommer till mer spexiga och trendstyrda varianter kan det vara en bra idé att spana in budgetvarianterna, då de tenderar att hålla färre säsonger i modegrad.

Solglasögontrender våren 2016

Trenderna 2016 går mot transparent glas, tidlösa klassiker, leopardmönstrade bågar och cat-eye-modeller. Solglasögon är en accessoar som på ett enkelt sätt kan höja din outfit ytterligare en nivå. Matcha bågarna i färgvalet av dina övriga accessoarer eller bryt en helsvart look med ett par färgade glas.

Att hitta rätt glasögon för sin ansiktsform

Det största kruxet är dock inte att hitta snygga glasögon, det finns ju på allt från bensinmacker till Barneys. Svårigheten ligger oftast i att hitta en modell som passar bäst för ens ansikte. Den här guiden kan ge dig en hint om modeller värda att testa.

how-to-choose-the-right-glasses-for-your-face-3

Osäker på din ansiktsform? Här hittar du en bra guide. Och här har vi samlat 21 solglasögon som vi gärna skulle inviga uteserveringarna i.

solglasögon 2016

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10 11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21

NUVARANDE Solglasögon våren 2016 – så vet du vilken modell som passar dig bäst
NÄSTA 5 saker som händer i kroppen när du slutar äta socker (på bara tio dagar!)