Därför älskar du att klämma finnar så mycket (förklaringen är sjuk!)

Att klämma finnar är något de flesta har gjort i sitt liv, men vissa har det nästan som en hobby och klämmer gärna andras finnar också. Men varför älskar man att klämma finnar så mycket?

Vissa älskar att klämma finnar, andra hatar det. Vissa älskar att titta på videos när andra klämmer finnar, andra hatar det. Men om du är en av de som tycker om allt som har med poppande finnar att göra så har vi svaret på varför du gör det.

– Det är samma sorts spänning folk får från, låt säga, att åka berg-och-dalbana eller från bungy jumping. Det aktiverar upplevelsen som generellt sett kommer med en riktig fara när du egentligen är skyddad från de skadliga effekterna som typiskt associeras till de situationerna, förklarar Daniel Kelly, assisterande professor i filosofi vid Purdue University, till Cosmopolitan.

LÄS OCKSÅ: Se när en person lyckas klämma hundratals pormaskar på en sekund (känsliga tittare varnas!)

Din hjärna tror alltså att du upplever något spännande och lite farligt, när du egentligen inte alls gör det.

När du klämmer en finne aktiverar du också hjärnans belöningssystem, och du får en kick av dopamin som får dig att må bra, skriver Elite Daily.

Som du säkert vet ska man inte klämma finnar eller pormaskar. Men om du måste göra det – se till att dina händer och ansikte är rena först. Om du klämmer finnar med smutsiga fingrar är det lättare för bakterier och smuts att komma in i huden när finnen klämts, vilket bara kan göra det värre än det vad det var från början.

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumererar på VeckoRevyn. Kolla in hur du får den bästa glowiga looken med produkterna här:

Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

ecommerce_700x350_Mineralsmink

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss

NUVARANDE Därför älskar du att klämma finnar så mycket (förklaringen är sjuk!)
NÄSTA Snart släpps nya emojis – och en del av dem kommer verkligen inte en dag för sent!