4 misstag du garanterat gör med din antiperspirant (vi har gjort fel hela livet!)

Man vill ju gärna tro att man nailat något så enkelt som att applicera antiperspirant, men tydligen inte. Här är fyra misstag du garanterat gör med din antiperspirant!

Cosmopolitan tog ett snack med Dr. Dawn Harper och hon berättar om vanliga misstag man gör med sin antiperspirant.

 1. Du applicerar antiperspirant direkt efter att du duschat

  Guilty på den här punkten. När man duschat och är ren känns det logiskt att applicera antiperspirant för att förhindra att man svettas. Problemet här är att ens armhålor fortfarande kan vara fuktiga.

  – För att få det bästa resultatet ska man applicera sin antiperspirant på helt torr hud, säger Dr. Dawn.

 2. Du applicerar antiperspirant på morgonen

  Guilty här med! Tydligen så borde antiperspirant vara en del av vår kvällsrutin, och inte morgonrutinen – för att vara säker på att den absorberas helt.

  – Applicera på kvällen innan du lägger dig för att vara säker på att antiperspiranten torkar helt. Tvätta av överskott på morgonen med tvål och vatten, säger Dr. Dawn.

 3. Du låter inte antiperspiranten torka

  Dr. Dawn föreslår att du kan ta hjälp av din hårfön för att den ska torka helt. Se bara till att du sätter din hårfön på inställningen med kall luft!

 4. Du applicerar antiperspirant för ofta

  Applicerar du antiperspirant varje dag? (Svar: ja!) Det borde du inte, om du har en som är tillräckligt bra.– Applicera två drag uppåt och två drag nedåt i varje armhåla. Du borde bara behöva göra detta en eller två gånger i veckan, säger Dr. Dawn.

Vad är då skillnaden mellan antiperspirant och deodorant?

Antiperspirant är gjord för att förhindra att man svettas, medan deodorant används för att dölja svettlukt. ”Färsk” svett luktar nämligen inte, lukten produceras när bakterier på huden bryter ner svetten.

Svett-lektionen för dagen är slut!

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumerera på VeckoRevyn. Kolla in hur du får den bästa glowiga looken med produkterna här:


Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

Nr5_700x350_Mineralsmink

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss

NUVARANDE 4 misstag du garanterat gör med din antiperspirant (vi har gjort fel hela livet!)
NÄSTA 5 enkla knep till ett hälsosammare liv – för dig som sitter still under dagarna