Allt vi visste om Lejonkungen är en lögn – Mufasa och Scar är inte alls bröder

Allt vi trodde vi visste om vår barndom (eller ja, gällande Lejonkungen i alla fall) är en lögn.

Det absolut mest ledsamma ögonblicket i en Disneyfilm någonsin är när Mufasa dör efter att Scar bestämt sig för att inte rädda honom när han hänger från klippan. Det som gör det hela värre var ju att lejonen var bröder. Eller, det är det vi alla har trott. Men nu har regissören och producenten, Rob Minkoff och Don Hahn, bekräftat för Hellogiggles att Mufasa och Scar inte alls var bröder!

Eh, say what?!

I Lejonkungen refererar Mufasa till Scar som sin bror, men det var bara för att de tillförde samma flock.

– Det var alltid det här om hur man skulle ha de här två manliga lejonen? Emellanåt finns det lejonflockar som har två manliga lejon, i en intressant dynamik då de inte är jämlikar. Ett lejon kommer alltid vara i skuggan av det andra.

Om du undrar hur du (och typ resten av världen) missat att de inte var bröder så var det för att det inte var så uppenbart. Hahn säger att de lämnade en liten ledtråd i scenen där Mufasa är arg på Scar för att han inte kom på Simbas kröning.

– Vi försökte använda de här sanningarna om djur för att bygga storyn så vi tänkte att Scar och Mufasa inte kunde komma från samma genpool. Och det är faktiskt det som Scar säger. Det finns en replik som är, ”Jag är från den ytliga änden av genpoolen”.

Med andra ord är det vi trott nu sedan 1994, då filmen kom ut, helt fel. Nästa gång du ser Lejonkungen kommer det vara med helt andra ögon.

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumererar på VeckoRevyn. Kolla in hur du får den bästa glowiga looken med produkterna här:


Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

Nr5_700x350_Mineralsmink

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss

NUVARANDE Allt vi visste om Lejonkungen är en lögn – Mufasa och Scar är inte alls bröder
NÄSTA 7 sanningar om hur det var att börja skolan igen efter sommarlovet