5 vanligaste frågorna om blondering

Hur undviker man utväxt på slingorna? Varför ser min blondering orange ut? Och kan håret gå av om man bleker det för ofta? VeckoRevyn och Schwarzkopf Blonde har svaren...

Hur ofta kan jag bleka/slinga mitt hår?

Det bör gå 5-6 veckor mellan behandlingarna och bara utväxtranden skall behandlas. Detta för att undvika att håret blir torrt och skadat, men även för att det skall bli en jämn blond hårfärg på hela hårlängden.

Kan håret gå av om jag bleker eller blonderar det?

Med de produkter som idag finns i butik och hos frisör är det säkert att bleka håret om bruksanvisningen följs och håret är friskt och obehandlat innan behandling. Skador på håret kan uppstå om håret blonderas upprepade gånger eller att håret är hårt permanentat.

Varför får några ett gult/ orange resultat vid blekning?

Alla naturliga hår innehåller varma pigment (gula & röda). Ju mörkare håret är desto mer röda färgpigment innehåller det. Vid en blekningsprocess bleks de egna färgpigmenten bort gradvis och innehåller håret mycket röda pigment, tar det längre tid för håret att bli blont. Därför är det viktigt att man noggrant kontrollerar färgen under verkningstiden och använder en produkt som kan ljusa upp håret tillräckligt många nyanser.

Om du får gula skiftningar i håret kan du använda dig av Schwarzkopf Blonde 10.2 Ljus Pärlblond nyans som innehåller blå och violetta färgpigment. Blir slingorna gula vid slingblondering rekommenderas i första hand att man tvättar håret med ett silverpigmenterat schampo, som säljs i fackhandel och hos frisör.

Nicole Richie med fina slingor.

Vad är skillnaden på blekning och blondering?

Egentligen är det samma sak bara olika benämningar dvs. man ljusar upp den egna naturliga färgen. 
När man ljusar upp den egna naturliga hårfärgen finns det två olika tillvägagångssätt:

Blekning/avfärgning och slingblekning
: Dessa produkter kan ljusa upp håret maximalt 7 nyanser beroende på produkt. Blekningen fungerar både på naturligt och färgat hår, men det är lättare att garantera resultatet på ofärgat hår. Under behandlingen bleks pigmenten bort gradvis och inga nya pigment tillsätts. Slutresultatet beror alltid på utgångsläget, verkningstid och hårets egna pigment. Dessa produkter är de enda som kan göra håret helt blont eftersom inga nya färgpigment tillförs.

Blonderingscremer: Dessa produkter kan ljusa upp håret 2-4 nyanser och rekommenderas att endast användas på ofärgat hår för ett garanterat resultat. Under färgningsprocessen bleks de egna pigmenten bort gradvis, men här sker också en infärgning av nya blonda pigment t.e.x Schwarzkopf Blonde 10.2 Ljus Pärlblond. Resultatet blir naturligt blont p.g.a. de tillsatta blonda färgpigmenten. Har det naturliga håret lätt för att bli gult, rekommenderas en nyans med kalla pigment (Pärlblond).

Hur vårdar jag mitt hår efter blonderingen/slingningen?

Schwarzkopf Blonde innehåller stärkande komplex med vitaminer och kalcium som stärker håret inifrån och tillför glans för en ljus och skinande look efter blonderingen. Massera in stärkande conditioner i det handdukstorkade håret. Kamma igenom och låt verka i 3 minuter. Skölj sedan noggrant för ett sunt glänsande blont hår.

Du har väl inte missat…?

Nu har du chansen att vinna en lyxig väska från Miu Miu! Klicka här för att komma direkt till Schwarzkopf och VeckoRevyns tävling!

Detta är en artikel framtagen av VeckoRevyn i samarbete med
Schwarzkopf Blonde.

NUVARANDE 5 vanligaste frågorna om blondering
NÄSTA Gissa väskornas ägare!