Annie Lööf: ”Centerpartiet kommer inte ingå i en SD-stödd Allians”

I Veckorevyns politikpodd 800k lämnar Centerpartiets ledare Annie Lööf tydliga besked: Centerpartiet kommer inte att vara del av Alliansen, om den samarbetar med Sverigedemokraterna.

I avsnitt två av VeckoRevyns politikpodd 800k är Centerpartiets partiledare Annie Lööf gäst. Det stora temat för avsnittet var psykisk ohälsa, och Annie Lööf presenterade bland annat ett förslag om samtalskonsulenter.

– Man kan till exempel låta en undersköterska eller en sjuksköterska gå en kortare utbildning där man lär sig att hantera sådana här frågor, för att på så sätt kunna avlasta psykologer eller terapeuter som annars har de här mer djupgående samtalen, säger Annie Lööf och tillägger också att denna specialutbildade personal också ska kunna slussa vidare de som behöver prata med någon mer kvalificerad.

Alliansen som Centerpartiet ingår i kommer inte att förhandla med SD

I podden lämnar Lööf också tydliga besked om ett eventuellt samarbete mellan Alliansen och Sverigedemokraterna: det kommer aldrig finnas, i alla fall inte om Centerpartiet ska ingå i Alliansen.

På frågan om inte risken att Alliansen vid ett tight valresultat kommer sträcka ut en hand till Sverigedemokraterna för att få regeringsmakten finns, svarar Annie Lööf:

– Den risken finns, det är därför jag är så tydlig med att Alliansen som centerpartiet ingår i kommer inte att samarbeta eller förhandla med Sverigedemokraterna, säger hon och fortsätter:

– Jag tänker inte kompromissa med ett parti som har nazistiska och rasistiska rötter.

Lyssna på hela avsnittet här:

 

 

NUVARANDE Annie Lööf: ”Centerpartiet kommer inte ingå i en SD-stödd Allians”
NÄSTA Veckans horoskop: 5 – 11 mars